- 0213213820
- centrulscolarnr3@yahoo.com
- București, str. Austrului nr. 37, sector 2
Proiecte educative școlare și extrașcolare

proiecte
proiecte educative
În ziua de 25 martie 2024, elevii tâmplari de la clasele a XI-a și a XII-a, au avut oportunitatea de a vizita atelierul de montaje/reparații IKEA PALLADY. Au fost informați cu privire la ce se-ntâmplă cu mobilierul returnat, cu defecte, care necesită reparații, montarea reperelor diferitelor produse de mobilier pentru expunerea în magazin, sortarea pentru comenzi online și asamblarea la domiciliu. La finalul vizitei, am fost răsfățați cu o masă delicioasă, specific suedeză. Mulțumiri pentru primirea călduroasă!







Jocurile primaverii
Elevii școlii noastre au participat sâmbătă 30 martie, la activitatea sportivă organizată de UNEFS, Jocurile Primăverii – Ediția a III-a, din cadrul proiectului Autism Play Therapy for movement.
Săptămâna verde- Parc
Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au profitat de frumusețea naturii și au capturat momente minunate în timpul vizitei în Parcul Al.I.Cuza.


Săptămâna verde Brașov
Haihui prin Brasov!
Săptămâna curățeniei
„Patrula Curățenie intră în acțiune!” -activități practice de zugrăvit și vopsit în clasă

Săptămâna verde


,,Poluarea intră în vacanță”- activitate de colectare selectivă



Cartofi prăjiți la tava, dar cu foarte puțin ulei, cartofii fiind fierți timp de 8 minute și apoi puși la tava. Cu brânză rasa deasupra. Cu omletă.
Atelierul de alimentatie publica







Elevii Liceului Tehnologic Special Nr. 3 au participat la un antrenament de caiac pe lacul Titan. 🚣♂️🚣♀️🚣

Buzau 2024
Concursul Național pentru Elevii cu Deficiențe de Auz, ediția a XII-a



Concursul Național pentru Elevii cu Deficiențe de Auz, ediția a XII-a


În perioada 30 mai-2 iunie 2024, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu a organizat concursul interdisciplinar național „Împreună prin Artă și Mișcare”.
Delegația școlii noastre a fost formată din 4 elevi coordonați de dl prof. Moisa Ioan.
Felicităm echipa LTS3 pentru premiile obținute!






Minunata expoziție „Semne și cuvinte” organizată în Săptămâna Comunității și Culturii Surzilor a fost premiată cu o excursie în Parcul Natural Comana. Elevii, alături de profesori, s-au bucurat de o zi plină de activități în aer liber, provocări și momente de relaxare. În Parcul de Aventură Comana au participat la diverse activități de escaladă, tiroliană și trasee prin copaci. Participarea la activitățile din parc a reprezentat o ocazie pentru elevi să își dezvolte abilitățile motorii și coordonarea, dar și să își testeze limitele și să învețe să colaboreze în echipă. Mulți dintre aceștia, dar mai ales cei mai mici, s-au confruntat cu provocări mari pe traseele de aventură, dar au reușit să le depășească, învățând lecții valoroase despre perseverență și curaj. Un premiu care lasă amintiri de neuitat❤️



Parcul Natural Comana



23 SEPTEMBRIE- ZIUA INTERNATIONALA A LIMBII SEMNELOR
23 septembrie – Ziua Internațională a Limbii Semnelor a fost sărbătorită în mijlocul comunității surzilor de la LTS3 printr-un eveniment unic – Spectacolul „Mâinile vorbesc”.
Evenimentul a fost tradus în LSR de către doi interpreți voluntari. Le mulţumim doamnelor Lena Dermengiu și Monica Cătuțoiu care prin interpretarea lor au arătat că bilingvismul este parte a culturii Surzilor!
Întreaga săptămâna a fost declarata „Saptamana comunitatii și culturii surzilor”.
Invitații noștri deosebiți doamna Adriana Saftoiu, fost parlamentar, care în timpul mandatului său a militat pentru drepturile surzilor și a reușit să promulge legea LSR, domnul Romi Mihăescu, secretar general al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, domnul inspector pentru învățământ special Ionuț Nicula, domnul lector univ. dr. Viorel Agheana, domnul Daniel Lolici, domnul Alin Firu, în prima parte a zilei, au vizionat expoziția „Semne și cuvinte” realizată de elevii școlii.
După spectacolul, care a inclus cântece în LSR, dans, teatru de păpuși, pantomimă, a urmat o dezbatere moderată de doi tineri surzi care au reușit să învingă barierele dizabilității auditive: Daniel Lolici și Alin Firu. La dezbatere au participat elevi, părinți și profesori surzi vorbitori de LSR.



SEMNE SI CUVINTE- PARCUL NATURAL COMANA
Minunata expoziție „Semne și cuvinte” organizată în Săptămâna Comunității și Culturii Surzilor a fost premiată cu o excursie în Parcul Natural Comana. Elevii, alături de profesori, s-au bucurat de o zi plină de activități în aer liber, provocări și momente de relaxare. În Parcul de Aventură Comana au participat la diverse activități de escaladă, tiroliană și trasee prin copaci. Participarea la activitățile din parc a reprezentat o ocazie pentru elevi să își dezvolte abilitățile motorii și coordonarea, dar și să își testeze limitele și să învețe să colaboreze în echipă. Mulți dintre aceștia, dar mai ales cei mai mici, s-au confruntat cu provocări mari pe traseele de aventură, dar au reușit să le depășească, învățând lecții valoroase despre perseverență și curaj. Un premiu care lasă amintiri de neuitat.




Târgul de Toamnă, Ediția a II-a
Târgul de Toamnă, Ediția a II-a
🍂🌿🍁🌶🥒🍆🧄🥕🥔🍎🍏🍇🥮
„Toamna este o simfonie, artă vie, în mii de culori.” – Valeria Mahok
În spiritul acestui sezon minunat, am organizat Târgul de Toamnă al LTS3, o sărbătoare a culorilor și gusturilor de toamnă.
Fiecare clasă și-a pregătit standul dis-de-dimineață cu decorațiuni și bucate alese. Elevii au creat cu migală desene, colaje, picturi și decorațiuni, iar bucatele tradiționale nu au lipsit: plăcinte, compot, gem, zacuscă, salate, tarte, scovergi, clătite, cârnați și fasole bătută. Însă, adevăratele vedete ale târgului au fost murăturile – fiecare clasă a pregătit gogoșari, castraveți, conopidă, varză și gogonele, iar borcanele frumos ambalate au fost cele mai apreciate de vizitatori.
Atmosfera a fost completată de hore și sârbe, aducând veselie în rândul participanților.
Le mulțumim elevilor, părinților, profesorilor și pedagogilor pentru implicare! De asemenea, mulțumim Taxiului cu Bomboane pentru prezența la eveniment!





Proiectul „In memoriam – Otilia Cazimir”, înscris CAERI 2024 – poziția 405

Proiectul „In memoriam – Otilia Cazimir”,
înscris CAERI 2024 – poziția 405
Concursul interjudețean „In memoriam – Otilia Cazimir”, care face parte din proiectul „In memoriam”, aflat la ediţia numărul 11, concurs cuprins în CAERI al Ministerului Educaţiei, iar partenerii Liceului Tehnologic Special Nr. 3 au fost: Uniunea Scriitorilor din România, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Universitatea Naţională de Educație Fizică și Sport, Bibiloteca Națională a României, Asociaţia Procultura Surzilor.
Principalele activităţi ale proiectului au fost: întâlniri literare „Poeta sufletelor simple”, concursul interjudețean de literatură, concursul intejudețean de arte plastice „Ochi pe degete” desfăşurat la nivel local şi naţional, concursul „Șah la poezie”, Simpozionul Naţional „Elevii şi scriitorii”.
Toate activităţile au permis cunoaşterea personalităţii şi operei Otiliei Cazimir. Cu acest prilej, elevii au pătruns în lumea literaturii, bucurându-se de frumusețea și profunzimea autoarei, de poeziile scrise de ea și au ilustrat temele care i-au impresionat prin realizarea unor lucrări plastice deosebite.
La Concursul „In memoriam – Otilia Cazimir” au participat 264 de elevi dintre care 42 elevi la concursul de literatură, 105 elevi la concursul de arte plastice și 117 elevi concursul de șah. Ei au reprezentat școli din București (Liceul Tehnologic Special Nr. 3, Grădinița nr. 233, Şcoala Gimnazială Specială pentru Surzi Nr. 1, Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sf. Maria”, Școala Gimnazială pentru Deficienți de Vedere, C.S.E.I. Nr. 1), Iași (Liceul Tehnologic Special Vasile Pavelcu), Suceava (Liceul Tehnologic Special Bivolărie), Cluj (Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, Școala Gimnazială Specială C.R.D.E.I.I., C.S.E.I. Cluj, Școala Gimnazială Specială Transilvania, Școala Profesională Specială S.A.M.U.S., Liceul Special pentru Deficienți de Vedere), Buzău (Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe de Auditive).
Rezultate calitative: îmbunătăţirea calităţii actului comunicaţional; exprimarea capacităţilor creatoare; manifestarea spiritului competitiv; utilizarea colaborării între elevii participanţi; facilitarea unei viziuni integratoare asupra realităţii.
Rezultate cantitative: la proiect au participat elevi cu / fără deficienţă de auz din 15 unităţi şcolare reprezentând 5 județe. Lucrările din cadrul concursului de arte plastice şi literatură, CD cu ISBN cuprinzând lucrările simpozionului sunt păstrate în arhiva concursului, într-o mapă. Precizăm că lucrările Simpozionului Naţional „Elevii şi scriitorii: In memoriam – Otilia Cazimir” au fost publicate, având cod ISBN 978-973-0-41039-6.



Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati a fost sarbatorita intr-un mod inedit la LTS3. Pe 3 decembrie a fost lansat filmul "NIMIC PENTRU NOI FARA NOI" realizat de Fundatia CODA Farmecul Tacerii. Acest film reprezinta un documentar filmat in perioada 15-22 iulie 2024 la Liceul Tehnologic Special Bivolarie in cadrul Scolii de vara pentru copii surzi si parintii acestora. Participantii scolii de vara au fost copii surzi cu sau fara proteze auditive, copii surzi cu implant cohlear, copii hipoacuzici, copii surzi care cunosc sau nu cunosc limba semnelor romane. Au fost prezenti si copii auzitori sau copii CODA. In timpul scolii de vara s-a comunicat bilingv: in limba romana si in limba semnelor romane. Ne-au fost alaturi doamnele Anamaria Brasov - presedinta "Asculta Viata" si Alice Popa - presedinta "KOALA", domnul Gheorghita Palievici - directorul "LTS Bivolarie", doamna Magda Cernea - audiolog, Alin Firu - primul student surd la actorie. La lansarea filmului, ne-am bucurat de prezenta noului presedinte ANSR - Daniel Lolici si a multor invitati speciali care ne sustin permanent in organizarea proiectelor si evenimentelor de la LTS3. Evenimentul a fost tradus in LSR de 3 interpreti: Lena Dermengiu, Monica Catutoiu si Andreea Darie. Tot in cadrul evenimentului de ieri au fost premiatii elevii LTS3 care au realizat postere, sloganuri si logouri pentru Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Organizati in grupe de cate 3 elevi si coordonati de eleva Laura Sotir din clasa a XI-a A, copiii au dat dovada de abilitati digitale si creativitate realizand lucrari foarte sugestive pentru tema data. #LTS3 🤟 #CODA_FarmeculTacerii









